-
Čas přípravy20 min
-
Doba vaření30 min
-
Porce4
-
Celkový čas50 min
Vepřová panenka je bezpochyby nejkvalitnějším masem z celého vepře, a proto je tak oblíbená. Připravuje se jako minutka k různým omáčkám a přelivům. Vyzkoušejte tento jednoduchý recept na vepřovou panenku pečenou v troubě s omáčkou z výpeku.
Šťavnatá panenka s fazolkami a slaninou je velmi jednoduchý recept, který s trochou snahy zvládne i začátečník. Minutkovou panenku podávám s fazolkami se slaninou a bramborovou přílohou. Pamatujte, že panenka musí být vždy šťavnatá a je důležité maso nepřepéct. Není nic smutnějšího než tvrdé a suché plátky panenky.
Suroviny na šťavnatou panenku s fazolkami a slaninou:
- vepřová panenka vcelku
- olivový olej
- 2 stroužky česneku
- mletý černý pepř
- 500 g zelených fazolek
- 150-200 g slaniny
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce oleje
- Sůl, černý pepř
TIP: Jako koření na panenku můžete použít své oblíbené koření např. grilovací koření nebo čerstvé bylinky.
Postup přípravy šťavnaté panenky s fazolkami a slaninou:
- Nejprve vepřovou panenku omyjte pod studenou tekoucí vodou a osušte papírovým ubrouskem. Panenku ze všech stran potřete olivovým olejem, čerstvě mletým pepřem a 2 prolisovanými stroužky česneku.
- Troubu si předehřejte na 170°C.
- Na pánvi rozpalte olej a na středním až vyšším stupni panenku ze všech stran dozlatova orestujte. Jakmile se panenka zatáhne a bude mít zlatavou barvu, umístěte ji do pekáče. Pekáček přikryjte alobalem a dejte péct do předehřáté trouby na 170°C na 15 minut.
- Do stejné pánve přidejte slaninu na kostičky a opečte ji, aby pustila tuk. Během restování přidejte 2 prolisované stroužky česneku.
- Přidejte zelené fazolky, osolte a opékejte se slaninou doměkka. Pokud chcete proces urychlit, přidejte trošku vody a chvilku fazolky poduste.
- Hotovou panenku vyndejte z trouby a nechte pár minut odpočinout. Nakonec ji nakrájejte na plátky
- Plátky panenky podávejte s orestovanými fazolkami se slaninou a pečeným bramborem nebo s hranolky.
Chutnala vám šťavnatá panenka s fazolkami a slaninou? Vyzkoušejte také:
Ingredients
Panenka s fazolkami a se slaninou
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
Leave a Review